søndag den 18. september 2011

Downtown Nuuk

Så er tiden kommet til at præsentere Nuuk centrum - der hvor tingene sneer! Centrum må uden tvivl defineres som værende foran Brugsen, hvor bilerne døgnet rundt står tætparkeret på parkeringspladsen, hvor fangere prøver at sælge dagens fangst, hvor man kan købe sælluffer og striksager og hvor sutterne hænger ud (specielt omkring d. 1. i måneden).


Brugsen i Nuuk er noget helt særligt, først og fremmest er det den brugs der sælger allermest. Derudover er den kongerigets største og sidst men ikke mindst er det den Brugs i Europa, der sælger mest tyggegummi. Den har intet mindre end 175 ansatte og er i hele to etager - som sagt noget helt unikt!

Billederne er taget søndag middag - altså på et meget dødt tidspunkt. Normalt ville det vrimle med folk på pladsen foran Brugsen, og det lysregulerede fodgængerfelt ville have mange ventede ved sig:


Personligt har jeg aldrig set andre lysreguleringer kun til ære for et fodgængerfelt, så jeg er slemt glad ved denne.

Et andet vigtigt punkt i Nuuk's midtby er TV-tårnet aka. bygningen der indeholde posthuset. Posthuset er et meget besøgt sted i Nuuk, for postvæsenet omdeler kun post en gang i ugen, så stort set alle har en postboks.


Et fantastisk stykke arkitektur i form af en grå klods - foruroligende nok er det en nyere bygning, der er bygget efter årtusindeskiftet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar