lørdag den 22. oktober 2011

Blok P


Kendt som stedet der huser ca. 1% af Grønlandsk befolkning. Boligblokken er kun 5 etager høj, til gengæld er den over 200 meter lang og har i længden 64 lejligheder.

Boligblokken blev bygget i 1965 i forbindelse med Danmarks forsøg på at modernisere Grønland. Man ville flytte de små bygder ind til byerne, da de ansås for at være urentable, usunde og umoderne. Inuitternes livsstil i bygderne var så langt fra det liv, de ankom til i Nuuk. Dette skabte en del problemer; inuitterne havde ikke plads til deres fiskegrej og opbevarede det derfor gerne i brandveje. Et andet eksempel er de mange problemer, der var med stoppede afløb. Inuitterne skar deres fisk i stykker i det eneste rimelige sted i lejlighederne de kunne finde: nemlig i badekarrene.



Blok P ligger placeret midt i Nuuk (næsten lige ved siden af den elskede Brugseni), og Selvstyret har derfor planer om at rive boligblokken ned i efteråret 2011, og bygge et nyt centralt byområde på grunden. Man er derfor ved at flytte folk ud fra blokken, der trods sit faldefærdige udseende, stadig huser en del af Nuuks fattigere befolkning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar